For 95 år siden – 8. mai
For 95 år siden – 8. mai

For 95 år siden – 8. mai

I King’s Bay, i de følgende dagene, dannes det definitive mannskapet til NORGE: gruppen mennesker som forbereder seg på å fly over Nordpolen.
Mannskapet inkluderer, som opprinnelig etablert, 16 personer i alt: 8 nordmenn, 6 italienere, 1 svenske, 1 amerikanske. De ikke-italienske medlemmene av ekspedisjonen er valgt ut av Amundsen, og når de er tildelt styring av luftskipet, har de fått full opplæring i Italia under tilsyn og direkte instruksjon av Nobile. Norsk telegrafist Storm-Johnsen ble lagt til mannskapet i siste øyeblikk, og erstattet russeren Olonkin.
Luftskipet fylles på og forberedes: alt er klart for siste avgang.

Fonte: Centro Documentazione Umberto Nobile, Museo Storico Aeronautica Militare, Vigna di Valle