95 år siden – 14. mai, 07:30 (Greenwich Mean Time)
95 år siden – 14. mai, 07:30 (Greenwich Mean Time)

95 år siden – 14. mai, 07:30 (Greenwich Mean Time)

Den endelige destinasjonen til NORGE er byen Nome, men både mannskapet og luftskipet er sterkt overdrevet av den lange reisen. En liten landsby befolket hovedsakelig av Inuit blir uventet identifisert, Teller, Nobile bestemmer seg for å bestille landing og innen få minutter, hjulpet av noen innbyggere som løper for å hjelpe mannskapet, har han NORGE-hvile på den flate overflaten av det frosne havet nær stranden i den lille byen, og beordret straks mannskapet til å forlate den, og luftet ut på stedet.

Klokka er 07:30 14. mai 1926, etter 71 timers reise, har Amerika og Europa
for første gang blitt koblet sammen med en transpolar flyrute.

Centro Documentazione Umberto Nobile, Vigna di Valle