For 95 år siden – 7. mai klokka 6:40 (lokal tid)
For 95 år siden – 7. mai klokka 6:40 (lokal tid)

For 95 år siden – 7. mai klokka 6:40 (lokal tid)

Ingeniørene rydder opp den andre motoren som sviktet. Luftskipet kan igjen stole på skyvekraften til en andre propell. Nobile begynner å utveksle radiotelegrafisk kommunikasjon med ankomstbasen i Ny-Ålesund. Sikten er veldig dårlig på grunn av tåken, og luftskipet blir tvunget til å utvise stor forsiktighet under tilnærmingen. Rundt klokken 05 løsner tåken gradvis, og klokka 6.40 7. mai kaster NORGE landingskabelen, møtt av jubel fra staben, italienske og norske, som venter på ham på banen. Det er også Amundsen og Ellsworth, som forlot Leningrad tidlig for å hjelpe til med forberedelsene til Svalbard.

Fonte: Centro Documentazione Umberto Nobile, Museo Storico Aeronautica Militare, Vigna di Valle