Virtuell rekonstruksjon av luftskipet NORGE (1926-2021)
Virtuell rekonstruksjon av luftskipet NORGE (1926-2021)

Virtuell rekonstruksjon av luftskipet NORGE (1926-2021)

Virtuell rekonstruksjon av luftskipet NORGE (1926-2021)

10. april 1926 dro luftskipet NORGE fra Roma, og markerte med det begynnelsen på Amundsen-Ellsworth-Nobile-ekspedisjonen. Dette var en eksepsjonell ferd: det var nemlig den første transpolare reisen fra Europa til Amerika.

I opptakten til 95-årsjubileet for denne ekspedisjonen, har GREAL-laboratoriet (www.greal.eu), med Dr. Roberta Rodelli som ansvarlig for teknisk og grafisk design, og med Professor Gianluca Casagrande som vitenskapelig direktør, brakt prosjektet «Shadow of NORGE» til liv for å virtuelt spore denne berømte reisen.

Laboratoriet begynte med å lage en 3D-modell av luftskipet. Den digitale rekonstruksjonen er for det meste basert på Umberto Nobiles originale tegninger (luftskipet NORGEs designer og kommandørkaptein), sammen med fotografier og filmsnutter fra samtiden. Det generelle målet vårt er å skape en virtuell kopi som er så lik det ekte luftskipet i utseende og dimensjoner som mulig.

Prosjektet er en del av en rekke aktiviteter og arrangementer som skal feire jubileet til denne banebrytende reisen, og inkluderer et lite stykke magi i form av innovative teknologier, som muligens kan appellere til et større publikum.

Oversettelse av Ragnar Ø. Aas

Lytte til tekstlyden