For 95 år siden – I de timene, ombord på Norge …
For 95 år siden – I de timene, ombord på Norge …

For 95 år siden – I de timene, ombord på Norge …

Fra tid til annen byttet mennene om bord på de forskjellige funksjonene, forenlig med deres respektive ferdigheter. Siden disse ikke var perfekt utskiftbare, kunne Nobile bare gi korte skift av hvile og søvn. Et populært sted å sove var det lille toalettet. Når noen ikke sov i den, kunne den også brukes til hans institusjonelle formål; bortsett fra at i andre tilfeller ville journalisten Ramm sette seg til hensikt å skrive sine reportasjer.

Det var ingen rutetider for å spise og drikke noe; mennene hadde organisert seg med mange termos og forskjellige proviant. Dette var for det meste typiske matvarer fra det polare dietten, veldig kaloriaktige og fete som pemmikanske.

Da NORGE hadde passert breddegraden 84 ° N, som det ble observert i tidligere ekspedisjoner, ble det ikke sett spor etter tilstedeværelsen av landdyr. Det var ingen spor av ukjente arktiske land. I sin rolle som oppdagelsesreisende kunne Roald Amundsen observere fra en stol reservert for ham, foran hyttevinduet, for å oppdage noen indikasjoner på mulig jordens tilstedeværelse. Ekspedisjonens finans, Lincoln Ellsworth, hjalp til med å spore navigasjon og andre plikter som krever hans hjelp fra andre besetningsmedlemmer.

Centro Documentazione Umberto Nobile, Museo Storico Aeronautica Militare, Vigna di Valle