95 år siden – 11. mai, klokken 08:50 (Greenwich Mean Time)
95 år siden – 11. mai, klokken 08:50 (Greenwich Mean Time)

95 år siden – 11. mai, klokken 08:50 (Greenwich Mean Time)

11 mai klokka 8.50 i Greenwich tar NORGE av med de to sidemotorene i gang på tomgang. Cirka tretti meter fra bakken beveger Nobile motortelegrafspakene til 1000 o / min, og ingeniørene, låst i sine respektive biler, utfører ordren. Luftskipet får høyde og klatrer opp til 400 m.

Fjellene på Svalbard trekker seg sakte ned når horisonten utvides. Det mørkeblå havet er i stor grad dekket av hvit is og i horisonten foran flygebladene, på den klare himmelen, viker visjonen om en enorm pakke. NORGE møter en svak vind, men uten merkbare fenomener av turbulens.

Centro Documentazione Umberto Nobile, Italian Air Force Museum, Vigna di Valle