95 år siden – 16. april kl 10:00 (lokal tid)
95 år siden – 16. april kl 10:00 (lokal tid)

95 år siden – 16. april kl 10:00 (lokal tid)

Airship Norge er stasjonær i Hangar of Gatchchina, en by som ligger i Leningrad oblast.

Gattschina er en stor og solid luftskiphangar, der NORGE nå er trygt plassert. Sovjet viser seg å være ekstremt punktlig når det gjelder å respektere alle avtaler som er gjort for stoppet. Velkommen til flygebladene er helt hjertelig.

NORGEs ankomst har betydelig offentlig betydning i Sovjetunionen. I de følgende dagene begynte Nobile og de andre – fra og med Amundsens høyre hånd, Riiser Larsen – å skifte forberedelse til neste flytur med forskjellige vitenskapelige møter organisert av de mest prestisjefylte forskningsinstituttene i Sovjetunionen. I mellomtiden, selv under vedlikehold på luftskipet, samles en stor mengde rundt hangaren. Under streng kontroll av militærpolitiet stiller skolegrupper, studenter, arbeidere, bønder, vanlige mennesker i alle aldre opp for å kunne observere luftskipet på nært.